Проведе се заседание на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, на което стана ясно, че сегашното ръководство остава до 2021 година.

Председателят Данчо Лазаров даде "отлична оценка" за организацията на Световното първенство, на което бяхме съдомакини с Италия и отчете покачване на нивото на българското първенство.

Той говори и за напускането на Пламен Константинов, който вече не е национален селекционер. Лазаров не отписа възможността Константинов да се върне начело.

"Безспорно е, че ако бяхме с всичките си играчи, можеше да се представим по-добре на Световното. Просто лош късмет, но така се случи. Не успяхме да се възползваме от домакинското си предимство. Същото се случи и с Италия, без това да ни успокоява. Така е в големият спорт", коментира той.

"Не мога да кажа, че договорът на Пламен Константинов няма да бъде подновен. Много точна формулировка дадохме по случая и тя беше, че двете страни запазват правото си да преосмислят 4-годишното пребиваване на Пламен Константинов като треньор на българския национален отбор по волейбол и да преценят дали да продължат или не.

Снимка: Fivb

Тоест към един определен момент ние прекратяваме нашите взаимоотношения, което беше редно да направим, но това не означава, че окончателно е отпаднала възможността Пламен отново да бъде треньор на България. Ако го тълкувате правилно ще разберете, че вратата за Пламен Константинов не е затворена, но не е и широко отворена", обясни Лазаров.

"Не мога да коментирам информациите за Силвано Пранди. Управителният съвет решава тези неща и мога да ви уверя, че до този момент не е спрягана нито една потенциална кандидатура. Дори неофициално ние не сме разговаряли на тази тема.

Има нещо твърде важно, трябва да видим как и по какъв начин ще се проведат олимпийските квалификации. И ако имаме сериозни шансове да спечелим една такава квалификация, според конкретните цели, които бихме могли да поставим, естествено ще търсим и подходящият треньор. Към този момент нямаме тази готовност. Най-вероятно след Нова година ще стане ясен новият треньор", завърши шефът на волейбола.

Снимка: Bulphoto

Той говори и за евентуално връщане на Матей Казийски в националния отбор:

""Mатей винаги ще има място в отбора. Тук всичко опира до неговата лична мотивация. Говорил съм с него и съм готов пак да го направя. Той е професионалист, който е дал много на България. Мога да ви уверя, че лично ще разговарям с Казийски за евентуалното му връщане в отбора, но искам да го направя очи в очи, а не чрез медиите".