Уплах и прекален респект към съперника - това е причината за тежката загуба на Марица в Шампионската лига по волейбол, заяви селекционерът на българския отбор Борислав Крачанов.

Пловдивският тим падна с 0:3 (18:25, 23:25, 11:25) като гост от Хемик Полице (Полша) в първия мач на клуба в Шампионската лига за жени, като бе равностоен единствено във втория гейм.

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО С НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МОМЕНТИ ОТ ДВУБОЯ>>>

Най-резултатна за Марица стана Ива Дудова с 10 точки. Нейните съотборнички Добрина Христоскова и Виктория Коева добавиха по 8 точки.

"В първия гейм започнахме малко плахо. Постепенно започнахме да напипваме нашия ритъм и се адаптирахме още по-бързо. Видя се, че нашият съперник не беше толкова страшен, колкото изглеждаше на пръв поглед, коментира треньорът на Марица Борислав Крачанов. - Трябва да ни е яд за втория гейм. Играехме точка за точка и имахме 2-3 ситуации, в които трябваше да направим брейк пойнт, но не успяхме да го реализирахме и загубихме гейма.

Показахме характер и остава да работим още по-силно, за да изковем този характер върху младите състезателки. Можем да играем равен с равен срещу доста по-качествен и опитен отбор. Важното е самите състезателки да вярват, че вървят в правилната посока. Аз смятам, че ние вървим към правилната посока", допълни спецът.