Българският национален отбор по волейбол загуби с 1:3 гейма (14:25, 20:25, 25:23, 21:25) от Италия третия си мача в Двореца на културата във Варна от Лигата на нациите.

Тимът на "Скуадра адзура" бе твърд фаворит в срещата и това се потвърди на полето.

Нашите имаха силни моменти водени от многобройната публика, но разликата в класите в настоящия момент не ни даде да се борим за нещо повече от почетен гейм.

Така оставаме с актив от 3 победи и 6 загуби в лигата на нациите и сме на 12-а позиция при 16 отбора. Италия се настани на третото място с актив от 7 победи и едва две поражения.

Снимка: БТА

Първият гейм бе най-слабият за нашите. До 10:8 стояхме равностойно, но след това съперникът поведе сериозно и преднината стигна седем точки при 19:12. Тя бавно се увеличаваше и прерасна в 11 в края на гейма.

Вторият гейм бе далеч по-равностоен, макар че не успяхме да поведем с повече от точка. Последното ни лидерство бе при 15:14 и след това Италия се вдигна и затвори спокойно частта на 20 точки.

Светослав Гоцев влезе на мястото на Теодор Тодоров за третата част и поведохме с 8:6 при първото техническо прекъсване. След 12:11 за нас обаче събитията се обърнаха и Италия си върна лидерството. След 18:18 обаче с успешна атака на Соколов поведохме и взехме заслужено третата част.

Последният четвърти гейм бе белязан от лидерство на италианците след първите десетина точки и то се запази до самия край. Италианците пазеха аванс от четири-пет точки, който им донесе комфорт и в крайна сметка заслужен успех с 3:1 гейма.

Стартовите състави

България на Силвано Пранди: Георги Братоев, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Розалин Пенчев, Теодор Тодоров, Алекс Грозданов, либеро - Петър Каракашев

Италия на Джанлоренцо Бленджини: Симоне Джанели, Давиде Канделаро, Олег Антонов, Даниеле Лавия, Матео Пиано, Джулио Пинали, либеро - Фабио Баласо