Президентът Румен Радев връчи почетен плакет на българските национали, които спечелиха бронзови медали на световното първенство под 21 години в Бахрейн.

Водени от треньора Андреа Буратини, състезателите гостуваха при държавния глава. Призът се дава за изключителни заслуги към българския спорт.

"За мен е чест и огромно удоволствие да посрещна толкова високи състезатели в президентската институция - започна словото си президентът Радев. - Преди две години във време на жестока пандемия вие по безапелационен начин върнахте България на световната волейболна карта.

Очакванията към вас са огромни и вие доказахте по безспорен начин, че българският дух и воля за победа могат да постигнат големи резултати.

Волейболът не е само титли и медали. Не е само изграждане на физически качества. Волейболът възпитава колектива, уважение и към съотборници, и към опоненти. Днес имаме нужда от това сред младите хора.

Това е лъч надежда за целия български спорт. Благодаря ви най-сърдечно за постигнатите победи, за достойното представяне", каза Радев.

Капитанът на националния тим Александър Николов дари президента с топка с автографите на целия отбор.

"Искам да благодаря на г-н президента Радев за уважението, всички много се радваме", каза волейболистът.