Волейболният Хебър не се яви за мача си от Шампионска лига с германския Фридрихсхафен и бе отсъдена служебна победа за домакините с 3:0 (25:0, 25:0, 25:0).

Решението на CEV идва, тъй като пазарджишкия тим е отказал да пътува до Германия, защото след това е трябвало да бъде поставен под карантина и е щяло да пропусне финалния турнир за Купата на България, който е в Бургас от 29 до 31 януари.

В официалната си фейсбук страница обаче Хебър уточнява, че мачът просто е отменен и тепърва ще се взима финално решение.

"Двубоят между Хебър и Фридрихсхафен беше отменен поради противоепидемични мерки и рестрикции, свързани с пътуването. Момчетата са здрави и продължаваме битките в България и Европа! Следват двубоите за Купа България в периода 29-31 януари! Въпреки извънредната ситуация и кратките срокове, искаме да благодарим на всички институции за опитите за съдействие. Проведохме срещи с CEV и отборът на домакините, на които предложените от нас алтернативни дати не бяха възможни за Фридрихсхафен. Предстои да отправим последно предложение", написаха от клуба.

Служебният резултат все още не е въведен в сайта на CEV. Хебър е на второ място в групата си след една победа и една загуба.