Разпределителят на България по волейбол Георги Братоев е със съмнение за фрактура на десния глезен след снощната загуба с 0:3 (23:25, 23:25, 24:26) от Австралия.

Поражението дойде доста изненадващо в мач от Лигата на нациите в София.

Братоев падна лошо в началото на третия гейм, след като при приземяване след блокада на мрежата настъпи съперник. Гримасата и викът му явно показаха, че болката е много силна. Той беше изнесен от полето от съотборниците си.

"Не знаем със сигурност каква е травмата, имаме съмнения да не би да е фрактура - призна селекционерът Пламен Константинов. - Смяната на разпределител не може да стане този уикенд, оставаме само със Сеганов и с един диагонал. Това е ситуацията.".

Ако има счупване, Братоев ще пропусне не само всички мачове в Лигата, но вероятно няма как да се възстанови и до Световното първенство през септември, на което България е домакин заедно с Италия.

Константинов анализира и конфузното поражение от аутсайдера Австралия:

"Донякъде може да повлия и травмата на Георги Братоев. Не знам да ли ни разстрои, или загубихме мотивация. Очаквах да се върнем в мача в третия гейм, но очевиден проблем имаме в края на геймовете. Не можем да ги решаваме, нямаме хора, които да ги решават.

Имаме проблеми и с диагонала. Боян Йорданов не може да играе заради травмата. Надяваме се за следващия уикенд да е добре. Учиков бе за смяна. Очевидно, играехме без диагонал. Опитах и с Вальо Братоев, разчитах да обърнем третия гейм, но пак същия проблем, като със Сърбия - водим и не завършваме гейма накрая.

Нямаше никакво подценяване.".