Първенецът на България Хебър (Пазарджик) стартира с тежка загуба в най-престижния европейски турнир - Шампионската лига.

Воденият от Камило Плачи тим отстъпи на румънския шампион Аркада (Галац) с 0:3 (22:25, 19:25, 24:26) в първия двубой от втори кръг на надпреварата, изигран в зала "Васил Левски".

ВИЖТЕ ТУК ВИДЕО С НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ДВУБОЯ>>>

Най-резултатни за българския шампион станаха Тодор Алексиев и Николай Николов с 14 точки. Якопо Масари добави още 9 точки. За гостите Оскар Мадсен се отличи с 14 точки.

Реваншът в Галац ще се изиграе на 12 октомври (сряда), в 18:00 часа. Ако българският шампион иска да продължи напред, ще трябва също да спечели с 3:0, след което ще се изиграем "златен гейм", който да определи крайния победител.

"Не беше изненада за нас, че Аркада игра толкова силно, заяви след двубоя Камило Плачи. - Те играха за Суперкупата на Румъния и очаквахме този отбор да играе така добре подредено и днес. Но очаквах друг резултат, а не 0:3. "Видя се на игрището, че този отбор е по-напред в подготовката от нас. Ние играхме така както можем днес, но съм сигурен, че след една седмица ще играем по-добре.

За реванша ще видим какво можем да направим по-добре за техния сервис, защото имаме добри посрещачи. Началото на октомври сме и всичките ни механизми са в началото, след няколко седмици ще бъдат много по-добре, и на това отдавам загубените геймболи в третата част. Това, което трябва да търсим е след една седмица да играем по-добре от днес, но също е важно какво ще направи и съперника", добави италианският специалист.