Въпреки третата поредна загуба и общо седма в тазгодишното издание на Лигата на нациите, волейболистите на България бяха изпратени с аплодисменти от феновете в зала "Арена Армеец". 

Отборът ни допусна 0:3 и от Бразилия, с което балансът ни в турнира е 1-7, а през седмицата на мачове в София успяхме да спечелим само срещу Иран (3:0). Пораженията от Австралия и САЩ предхождаха очакваната до голяма степен загуба от бразилците за младия ни тим.

"Страхотно преживяване. Бил съм треньор на различни гарнитури. Благодаря от името на всички - каза селекционерът Николай Желязков за публиката. - Подкрепата е за тях и за това, което им предстои.

Момчетата много работят и резултатите ще дойдат. Тази подкрепа е за бъдещето им."

Вижте интервюто му тук!

Снимка: БТА

Организаторите обявиха, че 7450 зрители са присъствали на мача с бразилците - страхотна посещаемост за волейболен двубой у нас.

А реакцията след загуба е направо нечувана за родните спортни страсти.

"Отбор не се прави за ден, ние тренираме от два месеца и няма от какво да се срамуваме. Трябва да търсим къде можем да бъдем по-ефективни и по-добре. Убеден съм, че нещата ще се развиват добре. Можеше да постигнем и втора победа, но да отдадем заслуженото и на Австралия.

Предстои ни последният турнир в Полша. Смятам, че имаме сили да направим още победи. Тръгваме с тази нагласа", коментира още Желязков след двубоя.

Чакат ни срещи с Италия, Словения, Нидерландия и Китай от 5 до 9 юли в Полша. Целта е да избегнем изпадане от елитната дивизия на надпреварата.

"Мачът беше едно едно удоволствие за нас - каза националът Радослав Парапунов. - Залата беше максимално пълна, благодаря на феновете. В някои моменти не успяхме да издържим, бразилците имат по-голям опит и това си каза думата."

И Мартин Атанасов говори повече за публиката, отколкото за играта:

"Подкрепата беше уникална. Вижда се, че феновете имат търпение с отбора ни. Това са хубави неща, публиката ни вдига. За нас е седмият играч."

Снимка: БТА