Ветеранът и лидер на българския волейболен отбор - Теодор Салпаров, говори преди решаващите мачове от олимпийската квалификация на тима ни.

Срещаме във Варна на 9 август Египет, на 10 август - Пуерто Рико, а на 11 август е битката с Бразилия. И трите двубоя са от 20,30 ч, а само победителят в минитурнира отива в Токио 2020.

"За да стигнем до решаващия мач с Бразилия, имаме да бием първо Египет, който миналата година ни победи тук в контролна среща преди световното първенство - каза Салпаров, обръщайки внимание на детайлите извън смятания за нещо като финал мач с бразилците. - След това е Пуерто Рико - добър отбор, който ако го подцениш, също може да ти създаде проблеми.

Така че нека се фокусираме върху първия мач срещу Египет, след това да мислим за победа над Пуерто Рико и накрая - за мача с фаворита Бразилия.

Чакаме с нетърпение да дойде петък и да стартира турнирът. Надяваме се залата да бъде пълна и хората да ни подкрепят както винаги, когато сме играли тук, във Варна.

Победихме бразилците през 2017-а, победихме ги през 2018-а, сега през 2019-а - дай Боже - пак. Да е три пъти за щастие. Би било феноменално, защото всички мечтаем да отидем на Олимпийските игри в Токио.

Това е първата ни възможност, но въпреки че се изправяме срещу олимпийския шампион Бразилия, тук е по-лесно, тъй като само в един мач трябва да биеш топ отбор. А допълнителната квалификация през януари ще е мини Европейско първенство, в което ще трябва да срещнем всички големи сили от континента, които не са се класирали. И то - в битка за едно място."

Билетите за олимпийската квалификация са в продажба на ticketportal.bg, на касата на Двореца на културата и спорта и на касата на Летния театър във Варна.

Пропуските са на цени, започващи от 25 лева за пакетен билет за трите дни и общо шестте мача от турнира, и от 10 лева за дневен билет.

Трите двубоя на България ще се предават по БНТ 1.