Волейболният селекционер на България Силвано Пранди е почти напълно наясно със състава за предстоящото Европейско първенство през септември.

Италианският треньор говори пред Sportal.bg след завръщането от турнира в Запорожие, където нашите загубиха два мача - от Сърбия с 1:3 и от Украйна с 2:3, а след това спечелиха срещу втория тим на домакините с 3:2 на приятелски турнир.

"За мен това бе един изключително ценен турнир, защото играхме без Цветан Соколов - каза Пранди. - През тази седмица е важно да възстановим Соколов и той да е готов за игра за Евроволей 2021. Състоянието му се подобрява. Надяваме се, след като направи нови тестове, да може да поднови тренировките в близките дни.

Съставът ни? Ще чакам крайния срок.

В края на седмицата ще мога да назова 14-те състезатели. Заради ситуацията с Цветан Соколов и Николай Николов, който също не участва в Украйна. Искам да видя до къде е стигнал със своето възстановяване.

Вече 12 волейболисти са ясни, а още 4 попадат в полезрението ми да бъдат на Евро 2021. На другите постове мисля, че съм избистрил състава.

Личната ми цел е да спечелим всички мачове, в които ще играем на Европейското. Аз се стремя ние да повишаваме качеството на играта. Все още не е това, което трябва да бъде."