Волейболният селекционер на България - Силвано Пранди, изненадващо се появи сред кандидатите за нов треньор на Франция.

Постът начело на "петлите" ще е свободен след Олимпиадата, когато Лоран Тили е обявил, че ще напусне позицията, която заема вече девет години.

Във френските медии се появиха няколко кандиадти за поста, като сред тях е и Силвано Пранди. 73-годишният италианец е добре познат на френския волейбол, след като прекара последните десет години начело на местните Лион и Шамон.

Все пак Пранди не е сред топ вариантите, което е обяснимо предвид възрастта му. Френската федерация ще търси по-млад и амбициран треньор, който да има за цел да изведе "петлите" до домашната олимпийска титла през 2024-а.

Фаворит за поста на този етап е Стефан Антига, който изведе Полша до световната титла през 2014-а, направи чудеса и начело на Канада. Проблемът при него е, че е в открит скандал с голямата звезда на французите Ървин Нгапет, като назначението му може да накара волейболистът да се оттегли от тима.

Други възможно имена са Седрик Енар, Юбер Ено, Оливие Лека, Анджело Лоринцети и Маурисио Паеш.

България със Силвано Пранди не успя да се класира за Олимпиадата в Токио, но през септември за отбора ни предстои участие на Евроволей 2021.