Селекционерът на волейболистките на България Лоренцо Мичели се извини на всички фенове след поражението от Канада с 1:3 в петък, което сложи край на участието ни на световното първенство.

Надеждите бяха, че жените ще се представят по-добре от мъжете, но и те отпаднаха още в групата.

А тя бе преодолима с канадките и Казахстан като противници за четвъртата позиция, ако изходим от предопределената роля на фаворити на САЩ, Сърбия и Германия.

Днес срещаме в 14 часа Казахстан с мисия да постигнем поне една победа, преди да се приберем от първенството.

"Знам какво трябва да направя - каза Мичели след поражението от Канада. - Ще обсъдим какви са целите и проектите пред този отбор. Моето желание е да продължа с тима. Искам да се извиня на всички за лошите резултати. През лятото видяхме, че можем да победим Канада, а сега реалността е друга.

Опитахме се да намерим правилната шестица на игрището. Нямахме необходимата нагласа и загубихме заради технически грешки. Опитахме в последния гейм да направим промени. Не успяхме да намерим правилната химия.

Трябва да си научим уроците. Лятото беше много добро, с доста млади състезателки. Заслужихме си загубата срещу Канада днес. Всяка една състезателка на полето се опита да направи максималното. Никой не искаше да завършим участието на Световното първенство по този начин. Имаше твърде много емоции още в първия мач срещу Германия, но сега трябва да приемем станалото."