Селекционерът на волейболните национали Николай Желязков ще стори най-логичното нещо след шумния провал, който страната ни претърпя на Световното първенство в Полша. Българите записаха най-слабото представяне в историята досега, завършвайки на незавидното двадесето място.

След двете загуби от Полша и САЩ, черешката на тортата бе и поражението с 2:3 гейма от абсолютното волейболно джудже Мексико. Желязков заяви намерението си да подаде оставка при прибирането на отбора от Мондиал 2022.

България завърши на 20-о място, а зад нас останаха единствено непретенциозни тимове като Катар, Пуерто Рико, Камерун и Китай - все отбори, които са далеч от българските традиции в спорта.

"Ще подам оставката си пред Управителния съвет на федерацията. Смятам, че така е редно. Не съм мислил какво ще правя, ако оставката ми не бъде приета и в момента не мога да мисля за това. Смятам обаче, че това трябва да направя", категоричен бе селекционерът относно решението си.

Така ако оставката му бъде приета, Желязков ще си тръгне от поста след по-малко от година. Някогашният централен блокировач наследи на поста Силвано Пранди през месец януари.