Волейболните национали на България записаха шестата си загуба в Лигата на нациите. Този път "лъвовете" отстъпиха на световния шампион Полша, като не успяха да вземат нито гейм и загубиха с 0:3 (19:25, 15:25, 12:15).

Капитанът Цветан Соколов бе извън състава на Силвано Пранди заради травма на гърба. В отсъствието на голямата ни звезда като капитан в днешния мач отбора изведе разпределителят Георги Сеганов. Алекс Грозданов и Владимир Станков също не бяха на разположение на треньора днес.

В Римини равностойна бе единствено първата част, в която българите съумяваха да се задържат на 1-2 точки от съперника, след като в началото дори бяха повели за кратко. При 12:13 поляците направиха шест поредни точки, с което убиха интригата и после затвориха гейма в своя полза на 19.

Българите не поведоха нито веднъж във втория гейм, в който Полша умело пазеше добрата си преднина и спечели с 10 точки разлика - 15:25.

Третата част бе истинска катастрофа и нашите национали не оказаха абсолютно никаква съпротива, а за поляците не бе проблем да ограничат българите до само 12 точки, за да подсигурят чистата си победа.

България е на четиринадесето място от общо шестнадесет отбора - с баланс 1-6, като единствено Нидерландия и Австралия са с по-лоши показатели от тези на нашите, а "лалетата" имат и мач по-малко.

Георги Петров бе най-резултатният волейболист на България с едва 9 точки, но това не е изненада предвид общия актив на националите. Бартош Беднож бе №1 в този аспект за Полша с 14 точки.