Българският национален отбор по волейбол победи Аржентина с 3:1 (19:25, 25:19, 25:21, 25:22) и записа втора победа в Лигата на нациите.

Двата тима направиха страхотен мач, а България показа по-голяма концентрация в решителните моменти и заслужено стигна до победата.

Мачът започна страхотно за аржентинците - 4:0. България намали разликата до две точки, но така и не съумяваше да изравни противника си. В края на гейма южноамериканците направиха няколко поредни точки, с което прекършиха българите и спечелиха с 25:19.

Вторият гейм започна равностойно, но България успя по чудесен начин да се възползва от няколко грешки на съперника и поведе с 15:10. Момчетата на Пламен Константинов довършиха частта на високо ниво и логично спечелиха с 25:19.

Третата част бе идентична с втората. Равностойно начало, но в средата на гейма България успя да дръпне в резултата, повеждайки с 18:15, а след това и с 20:16. Разликата се запази до края и родните национали спечелиха с 25:21.

България владееше нещата и четвъртия гейм, като стигна до мачбол при 24:20. Тогава "лъвовете" показаха колебание, губейки две елементарни точки. Пламен Константинов мигновено взе прекъсване, след което възпитаниците му успяха да затворят мача.

Така България изпраща първата седмица от Лигата на нации с победи над Китай и Аржентина и загуба от САЩ.

Следващата седмица съперници на "лъвовете" ще бъдат Русия, Сърбия и Австралия, а турнирът ще се проведе в "Арена Армеец".