Женският национален отбор на България по волейбол постигна трета поредна победа в Златната европейска лига, след като се наложи като домакин с 3:1 (17:25, 25:17, 25:14, 25:21) над силния тим на Азербайджан.

Така българките оглавиха класирането в група "А" с пълен актив от 9 точки след третия кръг, докато азерките остават втори с 6 точки.

Срещата в столичната зала "Христо Ботев" в Студентски град започна по-добре за гостенките от Азербайджан. До средата на първия гейм двата отбора се движеха точка за точка, но след това последва период на тотално превъзходство на гостуващия тим и след 23 минути игра Азербайджан взе първия гейм с 25:17.

Във втория гейм ролите на терена се размениха и българският отбор бе този, който бе по-добрият. Още от самото начало на частта волейболистките на треньора Иван Петков поведоха в резултат и до края на гейма разликата непрекъснато се увеличаваше, за да се стигне до крайното 25:16 и резултатът в геймовете да бъде изравнен на 1:1.

Ситуацията на терена се повтори и в третата част, когато "лъвиците" отново взеха рано аванс и не допуснаха никакви колебания в играта си за 25:14.

Най-оспорвана се оказа четвъртата част на мача, която премина при няколко размени на водачеството.

Гостенките от Азербайджан поведоха с 5:3 точки, но българките бързо изравниха за 5:5 и дори поведоха при 8:7. Преднината на отбора домакин се увеличи до 12:9, но последва лек спад в играта, който позволи на Азербайджан да изравни за 15:15. С добра игра на блокада обаче България дръпна в резултата с 20:16, което се оказа и решаващо за изхода на гейма и мача.

Най-резултатна за България бе Гергана Димитрова с 21 точки, а Силвана Чаушева добави 19. За Азербайджан Йелизавета Самадова и Катерина Жидкова реализираха по 14 точки.