Силвано Пранди може отново да поеме националния ни отбор по волейбол, само два месеца, след като се оттегли от поста.

Договорът му изтече след края на олимпийските квалификации през януари, но сега Пранди отново е в списъка с вариантите. Тогава нов контракт не беше обсъждан най-вече заради предстоящите избори за нов шеф на федерацията и управленските неясноти.

За опцията Пранди призна новоизбраният президент на федерацията Любо Ганев, който дори вече е разговарял със 72-годишния италианец по темата.

"Всички опции са на масата. Аз лично съм разговарял с Пранди, както и с много други от евентуалните кандидати за треньори. Най-малкото, да чуем мнение и да споделят вижданията си.

Със сигурност има достатъчно варианти на масата. Не искам да изключвам нито един от тях, все пак и комисията трябва да си свърши работата. Искаме вече всичко да се прави от специалисти", заяви Ганев пред БНТ.

Ако Пранди се завърне начелно на националния ни тим, това ще е негов трети престой на поста. Първият бе в периода 2008-2010, когато изведе отбора до бронзовите медали от Европейското първенство.

Той се завърна на поста през миналата година, като под негово ръководство България значително подобри играта си, макар да пропусна да си осигури място на Олимпиадата в Токио. Именно прогресът под негоов ръководство, прави Пранди един от фаворитите за поста.