Селекционерът на волейболния ни национален тим - Силвано Пранди, изрази удовлетворението си, че остава начело на тима.

Договорът на опитния италианец изтече в края на януари, но новото ръководствто на федерация в лицето на Любо Ганев, решиха Пранди да продължи да води отбора. Разликата е, че този път той ще си партнира с Николай Желязков.

Пред БНТ Пранди коментира повторното си назначение. Той също така се пошегува, че салатата със сирене и българските кюфтета няма да му дойдат в повече.

"Благодаря за избора. Избират ме за трети път начело на България, но това всъщност е втори, защото на практика ще продължа досегашната си работа. Още е рано да се каже какъв ще е отбора. Зависи дали ще се проведе европейската квалификация или тя ще бъде отложена. Ако тя бъде отложена, то ще променим отбора и ще дадем възможност за по-млади състезатели. Ще обсъдя всичко с Николай Желязков. Изготвил съм всякакви списъци с играчи.

Помня че, с Николай Желязков сме били съперници в италианската Серия А1. Аз като треньор, той като състезател. Той беше голям централен блокировач. Сега съм доволен, че точно той е мой помощник. Общувал съм с него и имаме сходни идеи за работа.

Радвам се, че отново ще работя в България. Салатата със сирене никога не ми е в повече, а българските кюфтета са фантастични", сподели той.