Завръщането на Цветан Соколов е голямата новина, свързана с разширения състав на България за Европейското първенство по волейбол за мъже. Националите започнаха подготовката си за шампионата на Стария континент, който ще се проведе между 28 август и 16 септември във Варна, а Пламен Константинов повика общо 19 играчи.

Александър Николов, който бе част от младежкия национален отбор, стигнал до бронз на Мондиал 2023, ще се включи в подготовката с няколко дни закъснение - в понеделник. В първите 10 дни волейболистите ще бъдат вСофия, а от 30 юли се местят във Варна, където ще играят и контроли срещу Белгия и Локомотив (Новосибирск).

Българите са в група с Испания, Финландия, Украйна, Хърватия и Словения, като всички мачове ще се играят от 20:30 часа в "Двореца на културата и спорта".

Ето и кои играчи извика Константинов:

Георги Братове, Георги Сеганов, Делчо Раев, Димитър Димитров, Цветан Соколов, Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Денис Карягин, Валентин Братове, Мартин Атанасов, Николай Пенчев, Алекс Грозданов, Илия Петков, Николай Колев, Стефан Чавдаров, Светослав Гоцев, Мартин Божилов, Теодор Салпаров, Симеон Добрев.