След сигнала от клубове и хора от Инициативния комитет за промени във волейбола, че е оказван натиск към тях от ръководството на федерацията, спортният министър Красен Кралев реагира с публикация в личния си профил във Фейсбук.

Той символично размаха пръст към хората по върховете на волейболната федерация, които се очаква да влязат в битка да запазят позициите си именно срещу атаката на Инициативния комитет.

От дни водещите клубове искат оставки, най-вече тази на президента на волейбола Данчо Лазаров, който управлява от 2002 г.

Ето позицията на Кралев:

"Във връзка с откритото писмо на Инициативния комитет за промени в българския волейбол, което получих днес, съм категоричен, че ММС ще вземе мерки да не бъде допуснат, какъвто и да било натиск към спортните клубове от страна на администрацията на БФВ.

Ние наблюдаваме особено внимателно процесите, които протичат във волейболната федерация. Задължение на министерството е да следи за нормалното насрочване и протичане на Общо събрание.

Изборът на ново ръководство трябва да бъде демократичен и в съгласие със закона, като се осигури и гарантира равен шанс за провеждане на предизборна кампания на всички кандидати.

За всеки случай на оказван натиск върху клубовете от страна на администрацията на централата на федерацията, моля всички клубове да сезират директно ММС."