Емоционална първа среща с уникалния златен трофей за Евроволей 2021 имаха пловдивчани. На Римския стадион до Джумая джамия започна специалния Трофи тур на шампионската купа за Европейското първенство по волейбол за жени, на което Пловдив е домакин.

Стотици жители и гости на Града под тепетата си направиха снимки с трофея, имаха възможност да спечелят много награди, да се запознаят с програмата на предстоящите мачове от Евроволей 2021 за жени в зала "Колодрума" и да получат специални картички с автографи от звездите от националния ни отбор.

Като част от стратегическо партньорство с Българската федерация по волейбол, Лидл България организира специалната обиколка на златната купа на ключови локации в Пловдив.

Днес, 14 август трофеят ще бъде от 19,00 до 21,30 часа в Цар-Симеоновата градина.

На 15 август (неделя) феновете ще имат възможност да си направят паметни снимки от 19,00 до 21,30 часа на Фонтана с пеликаните пред община "Пловдив", известен още като "Копчетата".

Величественият трофей е златен с дървена основа. Тежи 9,6 кг. Висок е 74 см. Ръчна изработка. Производството му отнема три месеца. Изработен е от италианската компания, която е направила трофеите за Световното първенство по футбол и Шампионска лига по футбол.

Европейското първенство по волейбол за жени започва на 18 август. Тогава в зала "Колодрума" в Пловдив от 20,30 часа България излиза срещу Гърция.

Непосредствено преди всеки мач на България от груповата фаза пловдивчани ще могат да посетят и специалните фен зони на Lidl пред зала "Колодрума", където отново ще имат възможност да се снимат скупата и да спечелят свежи награди.

омичетата на Иван Петков са в група В с отборите на Полша, Германия, Чехия, Испания и Гърция. Първата ни среща е с Гърция на 18 август от 20:30 часа в зала "Колодрума". Освен двубоите от Група B, Пловдив приема четири осминафинала и два четвъртфинала. Последният мач в България е на 31 август.

Другите домакини на шампионата са Сърбия, Хърватия и Румъния. Полуфиналите и мачовете за разпределение на медалите ще са в Белград.

Билети за мачовете в България може да купувате на Eventim.bg, касата пред Община Пловдив, касата в Дом на Културата Борис・ Христов・, касата в комплекс С・.И.Л.Л.А・, Туристически Информационен Център ・ Пловдив, всички билетни каси на Eventim, всички бензиностанции ОМВ и партньорката мрежа на Eventim в цялата страна.