България взе първата си чиста победа и общо втора в тазгодишното изсдание на турнира Лига на нациите в женския волейбол - 3:0 срещу Канада.

Спечелихме убедително в Кезон Сити, Филипините, въпреки че всеки един от геймовете бе изключително оспорван - 26-24, 25-22,

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ ПОБЕДАТА НА БЪЛГАРИЯ>>>

25-21. В средата на втората част дойде преломен момент, след като българките изоставаха с с четири точки при 13:17, но наваксаха и при 21:21 нещата отново се балансираха. След което психологическото предимство бе на страната на нашите и те затвориха гейма.

След това изостанаха отново в началото на третия, за да стигнат до три точки аванс след средата му и спокойно да завършат мача.

Това е втора победа за отбора ни, воден от италианеца Лоренцо Мичели, в надпреварата. Бихме и Нидерландия с 3:2. Записахме пет поражения - 0:3 от Тайланд, Сърбия, Турция, САЩ и Япония, а сега идва и първия ни "чист" успех.

С него отборът ни е 13-и в класирането с 5 т. от общо 16 отбора в турнира.

Мария Йорданова записа 15 точки за победата, а Мирослава Паскова добави 14. С 12 се отличи Силвана Чаушева, Нася Димитрова реализира 11, включително три на блокада.

Следващият мач на българките е в неделя рано сутринта (6 часа) срещу Белгия, като ще го предава MAX Sport 3 HD.

От 28 юни се местим вече на родна земя в София, като стартираме серия от двубои в "Арена Армеец" с мач срещу Доминиканската република.