Българският национален отбор по волейбол завърши с поражение първата фаза на Световното първенство, на което страната ни е домакин съвместно с Италия.

Родните волейболисти загубиха от световния шампион Полша с 1:3 (14:25, 25:23, 22:25, 23:25).

Това бе второ поражение за тима ни в първата груповата фаза на турнира, което ни отреди трета позиция след отборите на Полша и Иран.

По този начин България попадна в група "G" за втората фаза на шампионата, където са още тимовете на САЩ, Канада и Иран, а мачовете ще се играят в столичната "Арена Армеец".

Снимка: БТА

Първият гейм се разви кошмарно за родните национали, които изостанаха с три точки още началото му при 4:7. Преднината на поляците продължи да се покачва и геймът завърши с убедителна разлика от 25:14.

През втората част България показа съвсем различно лице. Геймът започна равностойно, а няколко чудесни комбинации в средата му означаваха преднина от 3 точки за нашите.

България водеше с 23:18 и изглеждаше сякаш геймът е спечелен, но Световният шампион успя да направи силна серия и да намали до 22:23.

Родните национали все пак съумяха да довършат започнатото и спечелиха частта.

Началото на третия гейм напомняше на първия. Полша имаше убедителна преднина от 7 точки в средата.

В този момент поляците започнаха да правят доста грешки, а България да стопява разликата. "Лъвовете" намалиха до 20:22, както и 22:24, но силите ни не стигнаха за повече и геймът бе загубен.

Четвъртият гейм бе най-интригуващ в целия мач, като вървеше точка за точка през почти цялото време.

В края България ори поведе с 23:22, но за съжаление допусна зауби три последователни точки, което означаваше победа за поляците, които излизат от групата с 5 успеха от 5 мача.

Снимка: БТА