Хебър (Пазарджик) направи историческия си дебют в груповата фаза на волейболната Шампионска лига при мъжете и се срещна с реалността на това колко трудно ще му е на тази сцена.

Тимът от Пазарджик загуби с 0:3 от полския Ястжембски (Венгел) като гост, като в отделните геймове резултатът бе 25:11, 25:16, 25:14 за домакините. На тях им трябваха едва 57 игрови минути за успеха, а българският шампион записа само 41 точки.

Видеорепортаж от мача вижте ТУК>>>

Хебър отстъпваше на игрището, но това не бе изненада. Това е абсолютен дебют за този клуб на такава висока сцена, след като за първи път спечели титлата у нас. Докато Ястжембски (Венгел) играе в групи на Шампионската лига за десети път.

В неговия състав личат имената на актуалните олимпийски шампиони с Франция от Токио 2020 - Бенжамен Тониути и Тревор Клевено, а трети техен съотборник - диагоналът Стефан Бойе дори не игра днес заради травма.

Първият гейм мина само за 16 минути, вторият продължи 20, третият - 21. Като успокоение трябва да дойде фактът, че това поне на теория бе най-сложното препятствие в групата, в която са още Фридрихсхафен (Германия) и Кнак Рьозелар (Белгия).

Програмата нататък за българския шампион:

16 декември - срещу Фридрихсхафен у дома

12 януари - срещу Кнак Рьозелар у дома

26 януари - срещу Фридрихсхафен като гост

10 февруари - срещу Ястжембски у дома

16 февруари - срещу Кнак Рьозелар като гост.

Мачовете гледайте в каналите на MAX Sport.