Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков обяви разширен състав от 21 състезателки за олимпийската квалификация в Апелдорн (Холандия), която е от 5 до 12 януари 2020 година.

За Олимпийските игри в Токио ще се класира само победителят от турнира.

"Следя отблизо всичките волейболистки от чуждите първенства, наблюдавам как се справят. Също така се чувам с тях редовно и имам актуална информация за тяхното развитие. Гледах и мачове от първия кръг на НВЛ-жени в България."

"Ограничени сме във времето за подготовка за олимпийската квалификация. На 20 декември има кръг от Шампионската лига. На 26 декември пък е поредния кръг от италианското първенство. Въпреки това, заедно с целия щаб, ще се опитаме да направим най-доброто в малкото време, което имаме за работа. Насрочили сме две контролни срещи, като срещаме Хърватия на 29 и 30 декември в София."

"Селекцията в разширения състав не е окончателно завършена. Продължавам да наблюдавам волейболистките и евентуално в списъка може в него да попадне и някоя друга състезателка", каза Петков.

Ето и всички избранички:

Разпределители: Лора Китипова, Петя Баракова, Гергана Георгиева, Полина Нейкова, Мирела Шахпазова

Крайни нападателки: Елица Василева, Гергана Димитрова, Мария Каракашева, Силвана Чаушева, Елена Бечева, Моника Кръстева, Вангелия Рачковска

Централни блокировачки: Нася Димитрова, Мира Тодорова, Мария Кривошийска, Анелия Джондрова, Христина Русева, Дима Ушева

Либеро: Жана Тодорова, Кристиана Петрова, Силвия Андреева