Волейболният ЦСКА продължава с ударната си селекция.

След като преди десетина дни официално обяви привличането на бившия сръбски национал Милош Терзич, който има европейска титла с родината си, сега "армейците" се подсилиха с национал на Египет - става дума за Реда Хайкал.

30-годишният диагонал е висок 198 сантиметра и е играл предимно в родината си, както и за кратко в румънския Томис (Констанца), където всъщност става шампион през 2013 година, играейки рамо до рамо с Терзич.

С родния си Замалек има титла на Африка от 2013 година, а през 2015, 2016 и 2021 година е шампион на Египет.

"В първите дни ми беше малко странно, защото не съм живял в България. Идвал съм няколко пъти с националния отбор на Египет и знаех какво да очаквам, но бях притеснен как ще се адаптирам, дали ще е бързо, не само към живота тук, но и към отбора. Не знаех какво точно да очаквам. Знам, че ЦСКА е голямо име и голям отбор, но наистина нямах големи очаквания.

Това е най-големият клуб в България. Всяка една държава има гранд и това е ЦСКА за България. Знаех, че през миналия сезон отборът е имал финансови проблеми и това се е отразило на резултатите, но сега е различно.

Затова дойдох тук с ентусиазъм и желание да опитаме да стигнем максимално далеч. Да поставим ЦСКА обратно на водещите позиции", коментира новото попълнение пред клубния уебсайт на "червените".