Цветан Соколов поведе своя Динамо (Москва) към втора поредна волейболна титла на Русия.

Родната звезда имаше ключова роля във финалния сблъсък от Суперлигата, който Динамо спечели с 3:2 (26:24, 23:25, 25:20, 20:25, 15:9) срещу водения от Пламен Константинов тим на Локомотив (Новосибирск).

Титлата е общо четвърта в историята на Динамо, както и втора поредна. Трфеят е и втори пореден за Соколов, който също така е носител на Купата и Суперкупата на Русия с московския си клуб.

Това само увеличи витрината с трофеи на Соколов, който има общо шест шампионски титли на Русия, Турция и Италия. Освен това на вътрешната сцена с клубовете си той е печелил още 12 Купи и Суперкупи.

Най-впечатляващи във визитката му обаче са трите Шампионски лиги, трите Световни клубни първенства, както и Купата на CEV.

Разочарование в този вълнуващ финал претърпя Пламен Константинов, който остана със сребърните медали от шампионата.

Все пак той продължава да върши страхотна работа начело на Локомотив, като от идването си в клуба през 2016-а, донесе една титла, два бронзови и един сребърен медал.

За съжаление заради санкциите срещу руските тимове, няма да успеем да видим Соколов и Константинов в Шампионска лига, ако те запазят клубната си принадлежност.