Волейболните национали до 21 години, които спечелиха бронзови медали на Световното първенство под 21 години в Бахрейн, бяха посрещнати топло на летище София.

Отборът пристигна днес в 14:30 ч. с полет от Истанбул. На летището чакаха приятелките на българските момчета, информира федерацията.

Половин час след кацането състезателите излязоха под бурните аплодисменти на всички, които бяха в залата. "Трикольорите" бяха сложили медалите си на гърдите и гордо се снимаха, раздаваха автографи и правиха селфита.

"Много съм щастлив с моя отбор - каза треньорът Андреа Буратини. - Не ни стигна психика в полуфинала срещу Италия. Можехме да постигнем и още. Има 5-6 играчи, които имат огромен потенциал. Колективът ни е страхотен."

Снимка: БФ волей

Италианският специалист ще води тима и на предстоящите квалификации за Евроволей 2024, които ще се проведат в Марсиковетере (Италия). Двубоите са между 21 и 23 юли.

Очаквано най-голям интерес имаше към капитана ни Алекс Николов и Лазар Бучков. Последният бе избран в Идеалния отбор на шампиона на позиция център.