Уникален в световен мащаб треньорски семинар организира федерацията по волейбол следващия понеделник. Инициативата е на Георги Петров, наставник на дублиращия отбор на руския шампион "Локомотив" (Новосибирск), воден от Пламен Константинов. Българският специалист направи невиждано постижение - 3 пъти поред тимът е първенец на Русия в първенството до 23 години. Освен че работи като треньор, Петров e и докторант в НСА.

Във виртуалния семинар ще могат да участват всички желаещи наставници в българския волейбол. Името му е "Кой, как и защо". А първата лекция в понеделник ще е на тема "Посрещане".

"Подготвил съм презентацията на Power Point - обясни Петров. - В различните страници са включени и клипове от по пет секунди. Идеята ми е лекцията, която ще е около 30 минути, да се превърне в дискусия. Всеки треньор може да задава въпроси и да обсъждаме различните ситуации. А когато приключи изложението ми, ще дадем време да се подготвят коментарите. Моето голямо желание е да има много дискусии. Никъде по света не е правен подобен виртуален семинар. Искам всеки да има върху какво да се замисли. Опитът ми не само като треньор, но и в научните разработки вече е солиден. Надявам се, че първата лекция ще даде старт на още много други. И всичко това ще е от полза в работата на колегите. В семинара могат да участват всички състезатели, юноши, техните родители и въобще всички, които обичат волейбола."

 

Президентът на БФ волейбол Любо Ганев подкрепя безусловно начинанието: "Смятам, че идеята на Георги Петров е страхотна и с нея ще бъдем за пример на много страни по света. Аз ще участвам с голямо удоволствие в лекцията. Очаквам всички треньори на отборите ни да се включат. За първи път и във време на все още много тежко положение за света ще можем да разговаряме, да обсъждаме и да анализираме компоненти от играта. Посрещането е един от най-важните ввволейбола. Убеден съм, че не само аз, но и всички участващи ще научат нещо, което досега не са знаели."

Записванията за лекцията ще стават на електронната поща на федерацията - office@volleyball.bg.

Кандидатите ще получат покани за участие също по електронната пощa.