Лошата на серия на женския ни волейболен тим в Лигата на нациите продължи.

Момичетата ни записаха пета поредна загуба, този път от Канада с 0:3 в мач от втората седмица на турнира, провеждаща се в Хонконг.

Поражението бе изключително тежко, защото родният тим не достигна до 16 точки в нито един от геймовете, губейки с 15:25, 13:25, 15:25 в отделните части.

Със сигурност най-тежкото поражение за отбора ни от дълги години насам, в ярък контраст с възхода, който женският ни волейбол бележеше в последно време. ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК >>>

Излишно е да се правят каквито и да е анализи след подобна продукция, защото в днешния ден абсолютно нищо в играта на родния тим не се получаваше.

Притеснителното е, че в играта на родния тим нямаше никакво настроение и каквото и да е желание да се избегне резултата, който спокойно може да наречем срамен.

И причината не е в това 0:3, а в резултата в отделните геймове. От началото на турнира, България е единственият тим, който не успява да достигне 16 точки в нито един гейм в рамките на цял мач.

Последният трети гейм дори се бе запътил към развой, в който нямаше да достигнем и 10 точки, но ротациите в канадския състав и видимото отпускане все пак дадоха шанс на момичетата ни поне малко да се отсрамят.

Така от началото на турнира България е с актив от една победа и пет поражения. Единственото позитивно нещо е, че победата дойде срещу директния ни конкурент за оцеляване Хърватия, което на този етап дава сериозни надежди, че родният тим няма да загуби мястото си в Лигата на нациите.