Темата с евентуалното завръщане в националния тим на България на голямата ни волейболна звезда Матей Казийски отново стана актуална след публикации в Италия.

В рубриката си, специалистът за този спорт на в "Гадзета дело спорт" Джанлука Пасини пише, че 34-годишният ас вече е провел разговор с треньора на българския отбор Силвано Пранди.

"Двамата са в отлични отношения и Матей сериозно се интересува от възможността отново да играе за родината си", пише в публикацията.

Казийски бе най-голямата звезда на европейския волейбол за няколко години, но именно в тях не носи националния екип. Той се оттегли преди 7 г. след допълнителната олимпийска квалификация в София.

Скандалите между него и федерацията са коментирани надълго и широко, но и в момента фигура от калибъра на Матей, който играе на високо ниво в италианския Верона, би бил от голяма полза за българския тим.

Неведнъж на мачовете на националите през тези седем години имаше плакати от фенове за завръщането на звездата, но нито веднъж не се стигна до реални разговори по темата. Сега изглежда най-после има шанс това да се случи.

"Разговорите с Казийски са факт, в момента той обмисля своята позиция", призна и Силвано Пранди.