След тригодишно прекъсване на състезателна кариера легендарният капитан на националния отбор и едно от най-големите имена в българския волейбол - Владо Николов обмисля завръщане на терена за Левски София, съобщава bgvolleyball.com.

Евенуалното му появяване като диагонал ще бъде в предстоящия мач с ЦСКА, който е на 17 ноември, събота, от 18:30 ч в столичната зала "Васил Симов".

В момента Владо Николов е треньор на "сините", като решението му отново да облече екипа на столичния гранд ще бъде продиктувано от безисходицата, в която се намира мъжкият отбор. Кадровите проблеми в лагера на тима се задълбочиха след поредната контузия в състава.

"Обмислям варианта да се завърна временно в игра", коментира за BGvolleyball.com Владо Николов. "Това не ми е самоцел, защото искам да изграждаме състезатели, а не аз да играя. Но обстоятелствата могат да ме принудят да прибегна до този ход. В момента имам три центъра, двама играчи в посрещане и две либера. Не мога да рискувам да преквалифицирам някой център, защото ако се контузи още някой, няма какво да правим", коментира още треньорът на Левски.

"В момента ние сме като ЦСКА през миналия сезон, когато те имаха множество кадрови проблеми за повече от месец. Добре, че програмата бе благосклонна към нас и направихме победи над Черно море (Варна) и Миньор (Перник). Хебър (Пазарджик) е по-добрият тим от нас и успехът бе заслужено в тяхна полза. Сега обаче идват много трудни съперници и трябва да удържим фронта", завърши Николов