Дългогодишният капитан на волейболния ни национален отбор Владимир Николов коментира новината, че е дал положителна допинг проба на Олимпиадата в Лондон през 2012 година. Информацията се появи по-рано днес, като стана ясно, че наличието на забранени субстанции в организма му е отчетено след отваряне на Б-пробата.

А-пробата му е била отрицателна.

"И аз нямам обяснение. Почти не съм чувал за случай на отворена А-проба, която да е негативна и отворена Б-проба, която да е позитивна. Това е моят случай. Не знам как. Нямам никакво обяснение. Това е истината. Разбирам да се бях кандидатирал за кмет, но последно като проверих не съм. Или да се бях кандидатирал за някаква изборна позиция. Няма компроментиращ елемент.

Най-вероятно това вещество няма да помогне на волейбола. Колко случая има въобще на допинг във волейбола? Ситуацията е много странно. Защото пробата, която се прави на Олимпиадата е негативна. И изведнъж 2020 година вече е позитивна. Аз не знам какво е това вещество. Не знам каква му е функцията, но го има в пробата. До 2020 г. не съм знаел, че имам нещо в кръвта.

Не съм разочарован, объркан съм. Става нещо, за което не знаеш откъде ти идва. За мен не следва нищо. Единственото неприятно е, че нямам обяснение как и защо. Което не е малко", заяви Николов пред БНР.