Смесени новини за волейбола дойдоха днес, след като новото ръководство на федерацията се похвали с голям спонсорски договор, но се задава и тежка битка в съда за организацията.

Контрактът е за 600 хиляди лева в седващите пет години (по 120 000 на година) с компанията "Garitage park", която се превръща в стратегически партньор на федерацията.

Договорът ще е от голямо значение най-вече за бъдещото развитие на детско-юношеските школи в страната. Средствата от него се използват за изграждането на структура, която ще подпомага българските волейболни школи.

"Много се радвам, че във време на безпрецедентна криза не само в България, а въобще в целия свят, има хора със спортни сърца, които са готови да отделят сериозни суми за спорта", коментира Любо Ганев.

Същевременно обаче клубът Хебър (Пазарджик) обжалва пред Административния съд решението на Българска федерация по волейбол за прекратяване на Суперлигата.

С него бе обявен и шампион - Нефтохимик.

"Днес депозирахме още едно официално писмо до г-н Любомир Ганев и БФВ, в което напомняме, че решението от 31 март е в разрез с Устава и Правилника на БФВ.

То не следва да влиза в сила, което възпрепятства разпределението на отборите в европейски клубни турнири, както и стартирането на нов шампионат. Също така, в писмото ги уведомяваме, че ще се обърнем и към съответния административен съд.

Не можем да си позволим да оставим нещата по този начин, защото не е справедливо спрямо всички - отбори, състезатели, техните семейства и всички фенове", заяви председателят на ВК Хебър Александър Иванов.

Отборът бе на второ място зад Нефтохимик след изиграване на 20 мача от редовния сезон, но форматът на шампионата е с плейофна система и според клуба от Пазарджик е отнета възможността той да се бори за титлата.