Националният волейболен отбор на България допусна загуба с 0:3 (23:25, 23:25, 24:26) от Австралия в мач от Лигата на нациите игран в "Арена Армеец".

Мачът започна по-добре за австралийците, които успяха да поведат при първото техническо прекъсване с 8:6. България успя да изравни, но отново изостана с две точки при второто прекъсване.

Австалия натрупа солиден актив и поведе с 24:18. Българските волейболисти спасиха 5 геймбола, но в крайна сметка Австралия спечели първата част с 25:23.

Австралийците взеха минимална преднина в началото на втората част. Тя се запази до края на гейма, който гостите спечелиха драматично с 26:24.

В началото на третата част Пламен Константинов пусна в игра Тодор Скримов, Виктор Йосифов и върна в състава Николай Учиков.

Българските волейболисти стартираха добре в тази част и поведоха със 7:5. Родните волейболисти имаха преднина до края на гейма, но допуснаха късен обрат и загубиха с 23:25.

Така България е с актив от две победи и три загуби в Лигата на нациите. Следващият мач на националния ни тим е утре от 20 ч срещу Русия.