Българският национален отбор по волейбол при жените постигна категорична победа с 3:0 над Украйна в Пловдив - 25:23, 25:20, 25:12.

Момичетата на треньора Иван Петков завършиха турнира от Златната лига с пълен актив от точки след четири поредни победи. Така влизат във финална фаза като един от лидерите.

Украйна заема втората позиция в класирането и ще се бори със Словакия в последния мач, който е утре. Победителят ще отиде на полуфинал.

Финалната фаза на Златната европейска лига ще се проведе в Русе на 19 и 20 юни, като всички съперници все още не са ясни. България обаче ще е един от тях.

С най-много точки днес завърши Мирослава Паскова - 15. Христина Вучкова, подобно на мача със Словакия вчера, също игра силно и добави 11 точки.

Стартов състав на България: Лора Китипова, Мирослава Паскова, Елица Василева, Гергана Димитрова, Христина Русева, Мира Тодорова, либеро - Жана Тодорова (Александра Миланова, Нася Димитрова, Мария Йорданова, Галина Карабашева)

"С оглед на това, че в тези два мача в Пловдив за първи път сме в пълна конфигурация, си личи, че има много неща, върху които трябва да работим. Не е това, което трябва да бъде. Трябва да вдигаме нивото и да показваме още по-добра игра. Украйна също се представи добре", коментира Петков.

Специалистът очаква съперници на България във Финалната четворка в Русе да бъдат Испания, Чехия и Хърватия.

"Чехия и Хърватия ги очаквах, но Испания определено ме изненада. При всички случаи ние във всеки един мач ще играем за победа", каза още Петков.