Женският ни национален отбор по волейбол записа най-тежкото си поражение в тазгодишното издание на турнира Лига на нациите.

Момичетата ни очаквано отстъпиха с 0:3 гейма от Бразилия, като в отделните геймове резултатът бе разгромен - 11:25, 11:25, 23:25.

Родният тим нямаше какъвто и да е шанс срещу световните и олимпийски вицешампионки и по този начин инкасира своето десето поражение от общо 11 мача.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

До момента в Лигата на нациите България успя да победи единствено Южна Корея, а това съвсем логично ни отрежда последно място в класирането.

На първата позиция пък са днешните ни опонентки от Бразилия, които продължиха с безапелационното си представяне и записаха своята 11-а поредна победа от общо 11 мача.

Българките стояха равностойно на игрището в самото начало на мача, кгоато до първото техническо прекъсване мачът вървеше точка за точка, но след това серия на бразилките им даде огромен аванс от 17:9.

Разликата до края на гейма така и не намаля, като в крайна сметка бразилките спечелиха с разгромното 25:11, а във втория гейм нещата се повториха и резултатът бе абсолютно същият.

В третата част момичетата ни започнаха да играят доста по-освободено, а и вече имаше видимо подценяване на ситуациите от бразилските, което доведе до интересен гейм.

В него момичетата ни успяха да реализират 23 точки и държаха интрига до края, но все пак не успяха да откраднат гейм от изключително силния бразилски тим.

България има още един мач до края на турнира, като той е срещу Доминиканската република утре.

Снимка: volleyballworld.com