Женският национален отбор на България по волейбол се класира за финала на турнира Златна европейска лига.

Момичетата ни победиха катеогрично Чехия с 3:0 (25:13, 25:23, 25:19) в полуфиналния мач, игран тази вечер в Русе.

Така момичетата ни ще получат шанс да грабнат трофея от турнира за втори път след 2018-а, което ще им осигури шанс да намерят място сред най-добрите е турнира Лига на нациите. В утрешния финал България ще срещне отбора на Хърватия, който по-рано днес спечели срещу Испания с 3:1.

Срещу Чехия днес родният тим не остави никакво съмнение в превъзходството си, като още с първия гейм показа, че е по-добрият отбор на игрището.

Нашите момичета натрупаха ранна преднина, която се увеличаваше до самия край, за да се стигне до разгромното 25:13 в края на гейма.

Най-равностойна в мача бе втората част, която вървеше точка за точка през почти цялото време, като се стигна до 22:22. Тогава за първи път чехкините затрудниха нашите момичета, които за шастие показаха страхотна концентрация в ключовите моменти и измъкнаха гейма с 25:23.

Третата част отново започна с убедителен аванс за България, който в даден момент набъбна до 8 точки, а в крайна сметка без особени трудности, момичетата ни затвориха гейма на 19.