Националният отбор на България по волейбол за жени засне фотосесия на Античния театър в Пловдив в навечерието на Европейското първенство, което започва в сряда.

Градът приема мачове от нашата група, както и от елиминациите.

Специалното събитие бе кулминацията на официалния Трофи тур на златната купа за шампиона от Евроволей 2021, който Лидл България организира за феновете в Града под тепетата.

В България пристигна реалният златен трофей, който ще бъде връчен на шампиона от Европейското първенство.

Близо десет хиляди граждани и гости на Пловдив се възползваха от уникалната възможност да се снимат със златната шампионска купа и да спечелят свежи награди по време на Трофи тура на знакови локации в града.

Снимка: www.bvf.bg

Всички, които не са успели да се възползват от възможността, може да го направят непосредствено преди мачовете на българските лъвици в "Колодрума".

Там ще бъде изградена специална фен зона за Евроволей 2021, а от 16,30 часа в дните на мачовете от груповата фаза след старта на шампионата (на 18 август) феновете отново ще могат да се снимат с мечтания трофей.

"Самата комбинация - да сме на знаково място като Античния театър в Пловдив с купата, за която всички волейболни нации в Европа мечтаят и към която се стремят, създава уникално усещане.

Имаме възможността да покажем на всички по света красотата на най-стария жив град в Европа и пословичния ни отборен дух. Като отбор ние сме си поставили сериозни цели. Бъдете сигурни, че ще направим всичко по силите си, за да ги постигнем", заяви селекционерът на националния отбор на България по волейбол за жени Иван Петков.