В лагера на националния отбор по волейбол са оптимисти за класирането на Олимпиадата в Токио през 2022 години.

България е в Група А на Интерконтиненталните олимпийски квалификации . Съперници на тима ни са Бразилия, Египет и Пуерто Рико. Срещите ще се проведат от 9-и до 11-и август, а победителят ще се присъедини към домакина Япония на Игрите в Токио.

Нашите направиха открита тренировка в Самоков и заговориха за шансовете ни срещу силния тим на Бразилия, който трябва да победим, ако искаме да идем отново на най-престижния спортен форум.

Селекционерът Силвано Пранди уточни какво е нужно да се направи: Преди всичко целта ми е да превърна отборът в добра хомогенна смес, която да има обща цел. И в ежедневната работа, която правим, виждам един постоянен спортно-технически прогрес, така че това ми харесва. За всеки един треньор времето винаги не стига, винаги може още малко, но реалността е такава, че разполагаме с това време. Трябва да се съобразим с тези ограничения и да извлечем максимума, от това, което можем. Ако се мисли, че в рамките на тези три седмици, ще може да станем по-добър отбор от Бразилия, не бих се съгласил с това. Но от друга страна, това, което мога да кажа със сигурност е, в рамките на времето, с което разполагаме, ще станем по-добър отбор, от това което показахме до момента"

"Това, което се видя от представянето на Бразилия във финалния турнир в Лигата на нациите, е че няма перфектни отбори, които никога не губят".

Диагоналът Цветан Соколов уточни, че настроението в отбора е перфектно и всички отиват на тренировка с усмивка. Той обаче призна, че бразилците са фаворити в предстоящия сблъсък.