Общото събрание на Българска федерация волейбол избра новите 16 членове на Управителния съвет и прие рекорден проектобюджет на централата от 10 403 456 лева. Това се случи след шестчасово заседание в столичния парк хотел "Витоша", информира БТА.

Финансирането от Министерството на спорта е в размер на 4 706 456 лева. Приходите от стопанска дейност са 3,3 милиона лева, а от регламентирана дейност - 2 350 000 лв. Най-големият разход е за Европейското първенство за мъже, на което Варна е един от домакините. 1,2 милиона евро е таксата към Европейската конфедерация (CEV). Всички разходи по организацията и провеждането на първенството са над 1,3 милиона лева.

Членове на УС стават Александър Попов, Александър Маджуров, Александър Иванов, Борислав Кьосев, Венислав Йонев, Давид Давидов, Евгени Иванов, Живко Желев, Ивайло Константинов, Илия Динков, Красимир Илиев, Николай Иванов, Огнян Томов, Петър Кънев, Сашо Йовков и Станислав Николов (изброяването е по азбучен ред). Те бяха избрани след гласуване на 94 делегати и ще завършат мандата до 2024 година.

Снежният волейбол официално влезе в устава на БФВолейбол. Вече клубове, които практикуват само снежен волейбол, могат да стана членове на БФВ. Миналата седмица под връх Перелик се проведе историческата първа Балканиада, на която един от българските отбори при мъжете стана шампион.

Вече има и две нови постоянни комисии в БФ Волейбол - Треньорската и по Снежен волейбол.

Решенията за промените в устава бяха приети почти единодушно.

Президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев говори след края на общото събрание.

"Преди 5-6 месеца след едно заседание на управителния съвет Иван Сеферинов даде много интервюта, че трябва да се намали броят на членовете - обясни президентът Любомир Ганев. - Това негово изказване ни мотивира и ние се вслушахме в него. Направихме предложение за промените в устава. Създаде се специална работна група, която работи повече от три месеца. На 13 септември тя докладва предложението за новия устав на УС, който го прие и го предложи за гласуване на Общото събрание. На него гласувахме оставките на всички 24 членове на УС. Всичко беше напълно прозрачно. Имаше 28 кандидата, които заявиха кандидатурите си с мотивационни писма. В последните две седмици дадохме възможност всеки да напише сам интервю, зададено с еднакви въпроси и публикувано в официалния сайт на БФ Волейбол. Някои отказаха, но това е тяхно право. Целите пред УС са приети отдавна и работата продължава до края на 2024 година. Тогава изтича мандатът на всички членове на УС заедно с председателя."