Капитанката на женския ни волейболен тим - Елица Василева, говори преди решителните квалификации за Олимпиадата в Токио.

Родният тим ще участва на квалификационния турнир в холадския град Апелдорн, където сили ще премерят 8 европейски тима, а виза за Токио ще вземе само победителят.

Турнирът е от 7 до 12 януари, на България е в група с домакина Холандия, Полша и Азербайджан.

Задачата ни изглежда изключително трудна, но Елица Василева заяви, че отборът ни отива даде максимума и вярва, че може да постигне целта.

"Трябва да сме агресивни и уверени в силите си, пък - каквото сабя покаже.

Сега виждаме, колко близко сме били до класиране за Олимпиадата срещу САЩ. След Нова година ще заработим на максимални обороти. Треньорът ни дава максимална свобода, момичетата са доволни.

Точно в момента си даваме сметка за загубата от САЩ. Сега нямаше да сме тук и да ни е 3 пъти по-трудно. в Апалдорн ще има много силни отбори! Ще играем на живот и смърт! Били сме на 2 точки от класиране за Токио 2020 срещу САЩ, но сега имаме втори шанс", зави тя.

Първият мач на момичетата ни е срещу Полша на 7 януари, а в следващите два дни играем последнователно с Холандия и Азербайджан. Към полуфиналите ще продължат първите два отбора.