Владимир Станков е четвъртото ново попълнение в състава на представителния волейболен отбор на Левски София, съобщиха от клуба.

23-годишният разпределител вече тренира с групата на "сините", съставена предимно от юноши.

190-сантиметровият плеймейкър е смятан за един от най-добрите волейболисти на своя пост в България.

През последните две години той беше в разширения състав на националния отбор, като миналата година дебютира и в Лигата на нациите.

Кариерата му до момента премина в ЦСКА, където игра успешно с ветерана Христо Цветанов, който пък се завърна в Левски София за един прощален състезателен сезон.

Станков ще заеме мястото на Делчо Раев, който бе основен разпределител на "сините" през последните два сезона.

"Чувствам се много добре в момента. Момчетата ме приемат добре. С някои от тях се познавам вече от няколко години. Всичко е нормално засега. Имахме няколко разговора с треньора Андрей Жеков. Поради обстоятелствата, които се случиха с пандемията с коронавирус, имах достатъчно време да помисля.

Левски беше най-добрият вариант за мен. Главната причина, поради която идвам в Левски, е точна заради Андрей Жеков. Той е бил изключителен разпределител на България и имам възможност да черпя много знания от него. В Левски се изгражда нов състав, привличат се някои класни състезатели. Надявам се и аз да допринеса за по-голям успех на отбора. Ще дам всичко от себе си", коментира Станков.