Волейболният селекционер на България Пламен Константинов разкри какво е нивото на състава след най-тежкия етап от подготовката на Белмекен и преди старта на контролите.

След месец сме домакини заедно с Италия на Световното първенство, а треньорът е умерен оптимист след видяното дотук.

"Играчите са натоварени, има някои мускулни проблеми - каза Константинов. - Само при Боян Йорданов ситуацията е малко по-сложна, но се надяваме да е само разтежение.

Работихме здраво дотук, лагерът бе тежък и имат нужда да починат и физически, и психически.

Това, което е най-доброто в момента и е здраво, е тук, в състава. Нямаме много голям избор с тези контузии...

Умерен оптимист съм, но след десетина дни ще ви кажа повече. Сега играчите са още тежки и бавни, работихме само за кондиция. Трябва ни време, за да оценим реално на кого как се е отразил лагера.

В следващите 30 дни ще влизат във форма, да видим кой как ще го направи, няма рецепта да стане еднакво добре за всички.

Контролите с Русия идват рано, но те нямаха друга възможност да ни гостуват. Срещаме отбора, който играе най-добре в момента, така че - само позитиви може да има за нас.

Георги Сеганов трябва да понесе тежестта на това, че ще е титуляр на поста разпределител. И в Лигата му се случваше, не беше толкова зле. Той трябва най-вече да запази концентрация и да не "изпушва". Когато той загуби спокойствието си, това се отразява на целия отбор. Всички имат право да нервничат, освен разпределителят.

Голямата цел е влизане в шестицата на Световното първенство. Можем ли да тръгнем без цел? Оттам нататък, каквото стане. Ще гоним тази цел.

Дано всички са в добро състояние за първенството, така ще добавим малко към това, което не ни достигна в Лигата на нациите. Два-три мача имаше там, които изпуснахме. Сега, ако успеем на Световното да ги взимаме в такива ситуации, това ще направи разликата.".