Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол - Иван Петков, определи като "издънка" поражението от Швеция, изхвърлило тима ни от Европейското първенство.

Момичетата ни отстъпиха с 2:3 гейма след страхотна драма в Пловдив, макар да бяха сериозни фаворитки преди мача.

След представянето на родния тим в груповата фаза, очакванията бяха, че момичетата ще успеят да достигнат до финалната четворка в Белград, където да се борят за разпределението на медалите, но в крайна сметка това не се получи.

Краят на мача бе белязан от доста сълзи от всичките ни състезатели, а селекционерът Иван Петков, който също бе доста емоционален, сподели:

"Ясно е, че не издържахме физическо. Хората отвън имаха същите проблеми като тези на игрището, няма как да говорим за ротация.

Ние имаме проблем, когато отборът срещу нас започне да играе по-нестандартно. Те играха много добре, няма какво да се лъжем.

Проблемите обаче трябва да търсим в самите нас. Явно съдбата не беше на наша страна днес. Каквото и да кажа, ще звучи като оправдание.

Лошото е, че се издънихме в много важен момент. Да бяхме паднали от друг отбор ... окей, не казвам, че Швеция е слаб отбор, но изцяло днес проблемът бе в нас", заяви Петков пред bTV след мача.