Мартин Стоев се оттегля от поста си като селекционер на отбора на България до 20 години във волейбола, след като за 4 г. преведе почти изцяло един състав от момчешка възраст до мъжкия волейбол.

И то - с успехи, каквито не можем да кажем, че постигаме в много спортове.

В неделя тимът на Стоев стана трети в Европа на първенството в Италия, след като удари в мача за бронза Белгия.

Това е в основата си отборът, който спечели и сребро на световни и европейски първенства (до 19 и 20 години), 4 балкански титли, както и сребро на младежката Олимпиада.

Стоев обяви в социалните мрежи, че цикълът е приключен.

Но е ясно, че логичното е тези играчи постепенно да се влеят в мъжкия ни тим, който е в криза за добри резултати и идентичност от няколко години.

Съвсем резонно идва въпросът - кой би бил по-добър вариант за селекционер от човека, който ги преведе през най-важните години в развитието им, при това заедно, като отбор?

"Пиша този пост през сълзи! България (моите деца) за 4 годишния цикъл, изпълнен с много емоции, завърши. От 9 първенства спечелихме 8 медала, с което моят ангажимент приключи - написа Мартин във Фейсбук. - Благодаря на момчетата за това че изградиха уникален колектив (най добрата фирма).

Благодаря на щаба ми и всички близки до него. Благодаря на Българската федерация по волейбол за прекрасните условия, подсигурени за отбора. Благодаря на българския народ който беше зад нас.

Предстои да се избере нов селекционер на мъжете тези дни, след като Николай Желязков напусна поста. Отборът ни падна три пъти в три мача на световното първенство и бе сред най-слабите тимове като показатели там.

Припомняме, че Стоев вече бе за един период начело на мъжкия ни състав (2005-2008 г.), като спечели бронз от световно първенство и на турнира за световната купа.