Волейболният национален тим на България за юноши до 17 години се класира на полуфинали на Европейското първенство в София.

"Младите "лъвове" се наложиха над Финландия с 3:1 (18:25, 28:26, 25:13, 25:23) в мач от група I, изигран в зала "Христо Ботев". Момчетата на Мартин Стоев са втори в класирането с 11 точки (4 победи), което кръг преди края им осигурява място сред най-добрите 4.

Родните представители не стартираха двубоя по най-добрия начин. През целия първи гейм имаше колебания в елементите - сервисът не вървеше, в посрещане също се забелязаха трудности. Това позволи на финландците да доминират и да вземат частта със стабилна преднина.

Във втория гейм селекционерът Мартин Стоев смени разпределителя, а нашите момчета се стабилизираха и поведоха. Последва страхотна битка - игра точка за точка, със зъби и нокти. При 26:26 на сервис застана Лазар Бучков, след първия се върна за контраатака и Ивайло Дамянов отигра в центъра. След това Бучков сложи край на гейма с ас и изравни за 1:1 гейма.

Третата част премина изцяло под наш контрол и бе спечелена убедително с 25:13.

Последният решителен гейм тръгна добре за момчетата на Мартин Стоев, но в средата отново играта се завърза. Финландците направиха серия от точки, която ги откъсна от съперника. В един от ключовите моменти на края на гейма - при 23:18, "трикольорите" се оживиха и заиграха по-вдъхновено. Скандинавците бяха разбити след пет поредни точки след сервис на Стоил Палев.

Най-резултатен бе Георги Татаров с 16 точки, 14 точки добави Александър Николов.