Капитанът на мъжкия национален отбор по волейбол Цветан Соколов е с разкъсан преден зъбчат мускул.

Това показа прегледът на ядрено-магнитен резонанс, който състезателят направи веднага след завръщането си в България. Диагоналът получи травмата по време на двубоя с Канада от Волейболната лига на нациите в Римини (Италия).

Соколов изпитваше затруднения дори при вдигането на дясната си ръка и въпреки физиотерапията и упражненията, които прави, не успя да се възстанови за последните срещи с Полша, Бразилия и Нидерландия.

Звездата на "Динамо" (Москва) ще се възстановява около 20 дни и се очаква да бъде готов за подготвителния лагер преди европейското първенство.

В състава за предстоящия кръг с Аржентина, Сърбия и Русия ще се завърнат Мартин Атанасов и Стефан Чавдаров. Атанасов не игра в последните два турнира заради травма на пръст, която получи на тренировка.

Имаше съмнение за фрактура, но прегледът на скенер показа, че намя счупване. Чавдаров пък изкълчи глезен непосредствено преди мача с Полша и пропусна и трите срещи.

Той обаче успя да тренира в понеделник и от медицинския щаб се надяват да бъде в групата от 14 състезатели за двубоя с Аржентина във вторник от 14 ч българско време.