Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски обяви, че указът за натурализиране на двама чуждестранни състезатели е излязъл.

Американците Брандън Йънг, който играе в българския ЦСКА и Коди Милър-Макинтайър от турския Газиантеп са двамата гардове, които ще бъдат на разположение на държавния тим на страната.

Йънг вече е получил българския си паспорт, а Милър-Макинтайър трябва да пристигне в четвъртък, за да го получи лично на българска земя.

"На 30 януари излезе указът за получаване на българско гражданство на Коди Милър-Макинтайър и на Брандън Йънг. Брандън вече си получи паспорта, а Коди Милър трябваше да дойде в България и да си го получи, защото процедурата е лична, обаче три дни отменят полети от Истанбул във връзка с лошото време. Въпросът е технически и се надяваме само да не стане нещо с полетите. В понеделник е крайният срок за картотека", заяви пред БТА Росен Барчовски.

България ще гостува на Румъния на 23 февруари в Плоещ, а на 26 февруари посреща Португалия в Ботевград в последните си две срещи от група F на предварителните квалификации за Европейското първенство за мъже през 2025 година.