Селекционерът на България по баскетбол Росен Барчовски бе видимо разочарован и афектиран след победата над Португалия, при която три точки не стигнаха на нашите да влязат в същинската част на квалификациите за Евробаскет 2025.

Ще играем допълнителни пресявки след 90:82 в Ботевград, в голяма драма.

"Направихме грешки, една от тях - фатална в края - коментира Барчовски веднага след края пред Нова спорт. - Водехме с достатъчно точки, стигнахме и до 16... Но те не се предават. Изпуснахме възможности да вдигнем разликата до 20 и вероятно тогава щеше да стигне.

Благодаря на тази невероятна публика, прекланям се пред тях. Има и още нещо, не мога да не го отбележа. Португалците са изпълнили 34 фаула, тоест - за тях са отсъдени почти два пъти повече от нашите. Не е нормално, много се извинявам.

И накрая да решаваш мача с неспортсменско нарушение (на Везенков - б.р.), това също не го приемам. Буквояди, това мога да кажа по този въпрос. Във ФИБА (световната федерация) се чудят какво да измислят, и понеже не могат друго да измислят, променят постоянно правилата. И ето такива съдии това и чакат.

Жалко, можеше да се класираме още тук, но нищо не е изгубено.

Имаме един Везенков, който е Господ, но не винаги може да стигне.

Радвам се, че имаше такава еуфория в залата, именно това е целта, да запалим младите по баскетбола."